Foredrag

Det er muligt at booke mig til forskellige foredrag om naturens kraft

og den moderne, nordiske shamanisme.

 

 Kontakt mig på info@hyldemorshave.dk eller tlf: 23 95 05 43 for yderligere information og priser.


I takt med urtiden

Foredraget “I takt med urtiden” handler om hvordan årstidernes gang viser dig vejen til et liv i større harmoni med dine længsler og drømme. Hør hvordan du ved at følge årshjulet kan finde tilbage til naturens kraft og et enklere liv, og hvad det kan betyde for et moderne menneske at spejle sig i og følge naturens eget kredsløb, for at opnå en større harmoni i vores liv og hverdag ved at få styrket forbindelsen til naturen – finde ”hjem”, falde til ro og være tilfredse.

Og på den måde kan vi komme nærmere opfyldelsen af ønsket om at leve i pagt med naturen i overensstemmelse med den – i vort samfunds kollektive længsel efter jorden – og det enkle liv. Maria vil give dig eksempler fra sit eget liv og give en mere generel introduktion til shamanisme og naturarbejde i dag.Vølven og shamanen

En introduktion til nordisk shamanisme, vølven og shamankunsten i dagGå mørket i mødet

Mørket der svøber sig om os, når vi træder igennem vinterens port, er et ældgammelt ur-mørke. Det synger til vores sjæl, at det er tid til at gå langsomt. At det er tid til at hvile, lade op og restituere. Tid til at næres og styrkes. Men det fortæller også om skaberkraften, for mørket er myternes land. Mørke er det frugtbare ophav til livets begyndelse. Mørke er potentiale.  Og en fantastisk og nødvendig del af livets kredsløb.

Når vi kommer til årets mørke måneder, er vi i den industrialiserede verden vant til blot at tænde mere lys og fortsætte i samme tempo som før. Unaturligt og stridsomt for vores kroppe. Træder vi i stedet ud af lyskredsen og lytter til naturens visdom; ser træerne slippe deres blade og samle deres kraft i rødderne. Så bliver vi mere opmærkesomme på naturens eget væsen; den oprindelige kraft, og så fortæller solens lys og nattens mørke selv om behovet for at drosle ned. Om behovet for ro og for at styrke hver eneste lille celle i vores krop.

Maria Lisette Jacobsen fra Hyldemors Have vil denne aften fortælle om vintermørket og hvordan vi kan møde det som en ven og vejleder og vi ser på, hvordan vi ved at følge naturens gang, kan blive “genindsat” i det store kredsløb og skabe mere harmoni i vores levede liv.